CEO Profile
Sep 8, 2022

Ingrid Lange, CEO og co-founder av Blid

For CEO og co-founder Ingrid Lange (29) var det åpenbart at noe kunne gjøres for tannlegepasienter i Norge

– Hva gjorde du før du kom hit? Hva tiltrakk deg ved bransjen?

– Før Askeladden og Blid jobbet jeg som strategisk rådgiver i konsulentselskapet Bain & Company. Etter en stund tok jeg permisjon for å jobbe sammen med en norsk gründer som har bygget opp et resirkuleringsselskap for papir i Etiopia. Under oppholdet fikk jeg virkelig erfare det å være hands-on, kort avstand fra idé til implementering og fikk kjenne på det å være med å skape noe.

Da Askeladden skulle starte et tannhelsekonsept var det åpenbart for Ingrid at man kunne gjøre en forskjell for pasienter i Norge, og jobben med å sette Blid Tannhelse var i gang.

– Hva har overrasket deg mest med tannlegebransjen?

– At du som kunde egentlig ikke vet hva det koster før du står med bankkortet i hånden. Man går inn på en hjemmeside og ser hva en fylling koster, og når behandlingen i klinikken er ferdig, ender du opp med å betale ekstra for både røntgen, bedøvelse og hygienetillegg. Dette er tillegg som for meg er åpenbart bør ligge i prisen som oppgis, og ikke som overraskelser på slutten.

For Ingrid ble det derfor viktig at Blid skulle være forutsigbart hva gjelder pris. I tillegg overrasket det henne hvor analog bransjen er i dag.

– Mange får fortsatt et brev i posten med innkalling. Dette er både lite miljøvennlig og ekstremt gammeldags, sier hun.

Under utviklingen av konseptet snakket hun både med pasienter og tannlegeprofessorer, samt besøkte nytenkende og inspirerende tannhelseaktører i New York.

– Hva har vært det mest utfordrende under utviklingen av BLID?

– Jeg hadde ingen bransjeerfaring da jeg startet, og det har vært en bratt læringskurve når det gjelder å forstå utstyr og forbruksvarer. En tannklinikk har vanvittig mye utstyr og ulike type materialer, og det har vært litt av et prosjekt å navigere dette universet av varer og ulike anbefalinger fra ulike leverandører.

– Hvilke erfaringer har du gjort deg tidligere i karrieren, som du i dag bruker i rollen din som CEO og co-founder av Blid?

– Det er vel et klisjé svar, men det er alltid lys i enden av tunnelen. Når det er tøffere dager på jobb eller ting ikke går helt som planlagt, så hjelper det lite å sutre.

Ingrid legger til at hun har vært avhengig av menneskene rundt seg.

– Første klinikk har åpnet og vi har et fantastisk team som hver dag leverer suverene pasientopplevelser. Jeg føler meg heldig som kan jobbe med så mange flinke folk. Jeg kunne snakket i timevis om hvor stolt jeg er av teamet i Blid, sier hun.

– Hvor er Blid om 10 år?

– Jeg er fristet til å si Norges største tannhelsekjede. Pasientene er fornøyde, og så lenge de fortsetter å være det så skal vi fortsette å bygge flere klinikker. Jeg har veldig tro på at det er behov for et bedre tannhelsetilbud i mange norske byer, og jeg gleder meg til å fortsette å bygge klinikker og løfte tannhelsetilbudet i Norge.

– Hva liker du å gjøre for å koble av mellom slagene?

– Jeg elsker å være på tur og i aktivitet generelt. Har jeg høy puls er jeg som regel veldig happy. Akkurat nå går det mye i løping og jeg har nettopp blitt med i en ny løpegruppe for damer på Voldsløkka, TWR Lundsmarks. Ellers er jeg superfan av Skal vi Danse.

– Hva vil du si til fremtidige gründere som ønsker å starte for seg selv?

– “Do your research” og test ut ideen tidlig. Snakk med folk og få feedback. Og har du fortsatt troen på ideen etter at du har gjort skikkelig bra research og snakket med folk, så er det bare å gønne på. Du kommer aldri til å se deg tilbake.

Blid åpnet sin andre klinikk på Majorstuen høsten 2020.